BÖLGEMİZDE YATAK SAYISI ARTTIRILMALI – TURİZM ALANLARI YARATILMALI

DALAMAN DESTİNASYONU OLARAK, Dalaman havaalanı Kaş –Datça arasına hizmet etmektedir.

Kaç –Datça arasında Dalaman destinasyonu olarak 150.000 civarı yatak vardır. Hâlbuki Antalya da 700.000 yatak vardır. Antalya destinasyonuna yılda 10 milyon civarı yabancı turist gelirken Dalaman destinasyonuna yılda azami 2 milyon turist gelmektedir. Antalya yılda yaklaşık yabancı turizm sektöründen 8 milyar dolar para kazanırken, Dalaman bölgesi yılda ortalama 1,5 milyar dolar turizm geliri kazanmaktadır. Karşımızdaki ufacık Rodos adasında 70.000 kaliteli yatak varken bizim de yatak sayısını 300.000 çıkarmamız gerekir.

DALAMAN DESTİNASYONUNDA TURİZM BÖLGELERİ VE ALANLARI YARATILMALI. Kaş –Datca arası turizm destinasyonunda turizm alanları yaratmak için Turizm ve kültür bakanlığı bir ön stratejik plan yapmalı, bunun ardından Muğla ve Kaş-Kalkan bölgesinde ilçe ilçe konuyu bölgesel STK lar, yerel yönetimler, devlet ve özel sektör yetkilileri ve üniversite yetkililerinden oluşacak komitelerce 3 er günlük süreyle çalıştaylar yaparak siyasi kişilere malzeme olmayacak şekilde tartışmalıdır. Proje 2019 Mart ayına kadar ilan edilmelidir.

TURİZM BÖLGESİ, TURİZM ALANI VE KÜLTÜR VE TURİZM KORUMA VE GELİŞİM BÖLGELERİ adı altında bakanlar kurulu kararıyla otel vs gibi turizm konaklama tesislerinin teşvikli olarak yapılacağı alanlardır. Bu teşvikli alanların ilanında devlet kanun ve yönetmeliklere yıldızlı yıldızsız otel, motel  vs gibi  konaklama tesisleri  yapabilmek için 1/100.00 lik,E 1/25.000 lik çevre düzen planlarına da işleyerek  1/5000 lik planlar yapıp yerli ve yabancı yatırımcıya  yatırım yapma imkanı sağlamalıdır. Türkiye’nin ve bölgemizin kazanması için planlamanın çok acele yapılaması gerekir. Projenin ivedilikle Mart ayına kadar ilanı gerekir.

TURİZM  BÖLGESİ, ALANI VEYA KÜLTÜR VE TURİZM KORUMA VE GELİŞİM BÖLGESİ olarak ilan edilecek bölgeler, 1 – Fethiye Ölüdeniz üstü Ovacık bölgesi, 2-  Fethiye Hisarönü, Kaya  Köyü bölgesi, 3-Fethiye Çalış- Yanıklar köyü Kargı Çayı arası, 4- Kalkan ve civarı-5-  Fethiye Patara  bölgesi (Gelemiş, Kumluova, Karadere mahalleleri) , 6 –Eski -Dalaman Turizm kenti projesi turizm bölgesi,7- Ortaca Sarıgerme Dalaman Çayı –Sarısu çayı arası Akdoğan mevkii arası -Çürükardı dağı projesi   8- Ortaca Gökbel Köyü turizm alanı projesi ,9- Köyceğiz Sultaniye Termal turizm alanı projesi, ,9- Ekincik Turizm alanı projesi ,10 –Marmaris  Hisarönü, Tutgut, Selimiye ,Orhaniye, Bozburun  bölgesi turizm alanı projesi

İlgili Makaleler

DALAMAN TURİZM KENTİ PROJESİ yeniden gündeme getirilmeli. Dalamanın bugünkü Dalaman Çayı bitişiği AKKAYA villaları bölgesini içine alarak Gırcagedire mevkisi dahil, Kapukargın Karadere ve Çeştepe –Cumabeleni Kükürtlü termal alanlarını içine alan bölge  çok iyi şekilde değerlendirip, Nehir (rafting) ve baraj turizminden kırsal turizme, termal turizme ve deniz turizmi dahil, Kocagöl  ve diğer göller, nehirler, kanallar dahil  ekolojik  turizme,  yat limanı, tekne  çekek yeri ve yat bakım yeri projelerini  kapsayacak şekilde yeniden değerlendirilmelidir. Dalamanda rafting ve su sporları ile Dalaman spor kenti yapılabilir.

DALAMAN TİGEM ALTI 2600 DÖNÜM KULLANILMAYAN ARAZI SPOR VADİSİ ilan edilmelidir. Burada sadece düşük yoğunluklu 4-5 oteli geçmemek üzere spor otellerine izin verilerek spor vadisi ilan edilip yaz-kış turizm yapılacak şekilde teşvik bölgesi ilan edilmelidir.

DALAMAN –ÇAYI İLE SARISU ÇAYI BÖLGESİ, Çürük Dagı ve Akdoğan ovası dahil edilerek, termal kaplıca tesisleri,   futbol antrenman sahaları, golf sahaları, tenis kortları, deniz ve su sporları yapılarak kış turizmine hazır halinde planlama yapılmalıdır.

KÖYCEĞİZ SULTANİYE BÖLGESİ TAMAMEN TERMAL BÖLGE İLAN EDİLİP BİR TERMAL ALAN YARATILARAK yatırımcılara açılmalıdır.

KÖYCEĞİZ EKİNCİK KÖYÜ BÖLGESİNDE 3 -4 kat yapılaşmaya izin verilerek, orada bir Marmaris yaratılmalıdır. Ekincik koyunda en az 30.000 yatak yaratılmalıdır. Ölüdeniz –Ovacık köyü misali bir Ekincikte turizm kenti yaratılabilir. Bütün bunlar için çok çalışmak gerekir.

Yorum

Başa dön tuşu