“Fırsat sektörün ayağına geldi”
İnşaat Demiri tedarikçisi Gülfa Demir Ltd. Şti, Ortaca’da hizmet vermeye başladı.
Yerbelen Mahallesindeki depolarında stokladıkları inşaat demirleri ile bölgenin ihtiyacını karşılamayı hedefleyen Gülfa Demir Ltd. Şti’nin sahibi Mustafa Karaman, gazetemize açıklamalarda bulundu.
40 yıldır sektörün içinde olduklarını vurgulayan Mustafa Karaman, stoklarında 2 bin tona yakın demir ile hizmet vermeye başladıklarını söyledi.
Firmalarının Kardem Demir AŞ kuruluşu olduğunu anlatan Karaman; “Gebzeliyim, 1978 yılından bu yana ailecek, demir sektörünün içindeyiz. Şirketimiz Kardem-Demir AŞ’ye bağlı. O şirketin başında en büyük ağabeyim Şener Karaman var. Karaman Demir A.Ş’nin sahibi ise amcam Hüseyin Karaman. Ailecek 40 yıldır bu sektörde hizmet veriyoruz. Demir sektörünün Türkiye’de yeni gelişmeye başladığı dönemden buyana hizmet vermeye devam ediyoruz. Asıl merkezimiz Gebze’de, Adapazarı, Dilovası, Çayova, Sultanbeyli, Bursa, Çerkezköy, Kapaklı’nın ardından Muğla’da da sektöre en iyi hizmeti vermeyi amaçlıyoruz.” diye konuştu.
– “Dışardan demir bekleme dönemi bitti”
Muğla’daki bir boşluğu giderdiklerini dile getiren Karaman; “Ortaca’da yaklaşık 15 Milyon liralık yatırım yaptık. Yerbelen mahallesindeki depomuzda her ihtiyaca karşılık verebilecek inşaat demiri stokumuz mevcut. Demiri, bu bölgenin insanı en yakın İzmir’den alabiliyordu, demir için en az 2-3 gün bekliyordu. Fabrika mal vermedi, buradaki vatandaş demir bekliyor. Bu bekleme artık olmayacak. Biz depomuza stokları çekiyoruz, vatandaşın ihtiyacını karşılayacağız. Şimdilik, Fethiye, Göcek, Dalaman, Ortaca, Köyceğiz, Gökova, Marmaris, Datça’ya kadar hizmet vermeyi amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.
– “Demiri vatandaşın ayağına götürüyoruz”
Gülfa Demir Ltd. Şti. sahibi Mustafa Karaman, kendilerine ait 2 tır ve 1 kamyon ile demir sevkiyatını gerçekleştirdiklerini aktardı.
İnşaat malzemesi satışı yapmadıklarının altını çizen Karaman, toptan ve perakende inşaat demiri hizmeti verdiklerine değinerek; “Bizim kimsenin ekmeğinde gözümüz yok. Buradaki nalburlar ile de yarış içinde değiliz, olmayacağız da. Biz inşaat malzemesi satışı yapmıyoruz. Sadece inşaat demiri hizmeti veriyoruz. Biz depomuza fabrikalardan getirdiğimiz inşaat demirini kendi bünyemizdeki 2 tır, 1 kamyon ile vatandaşın ayağına kadar götüreceğiz. Onlarda İzmir’den yada başka bir yerden mal almak için uğraşmayacaklar. Dışardan aldığı maliyetin altında buradan demir alacak. Fırsat sektörün ayağına geldi. Artık tır buldum, malı ayarladım, demir geldi, gelmedi, çalındı, kayboldu yok. Bura tır yüklü bekliyor. Hizmet vatandaşın ayağına geldi. Biz nalburcu değiliz, inşaat demiri toptancısıyız.” dedi.
– “Sektörün her kesimine hizmet verebilecek kapasitedeyiz”
Demiri, araçlarıyla müşterilerinin istediği yere bıraktıklarını belirten Karaman; “8-12-14-16-18’e kadar depomuzda demir mevcut. 2 bin tona yakın malımız hazır şuanda. Yeni yeni faaliyete geçmeye başladık. Kendi araçlarımızla teslimat yapıyoruz. Araçların kendi boşaltma özelliği var. Damperli tırlar. Ayrıca kamyonumuzda var, tırların girmediği yere girebilmek için. Müşteri sadece buradan istediğini alıyor. Sonra hiç uğraşmıyor. Araçlarımız istediği yere bırakıyor. Vinç çağır, demir boşalt öyle bir şey yok. Araçlarımız demiri kendi boşaltıp çıkıyor. Bölgede sektörün içinde olan müteahhitlere, nalburlara ve tüm vatandaşlara hizmet verecek kapasitedeyiz. Örneğin dışardan aldığınızda önce ücretini gönderiyorsunuz. Daha sonra nakliyesini buluyorsunuz. Sonra bekliyor gelecek diye. Bizde öyle değil, önce gelir kilosunu çıkarırız ardından tırı yükleriz anında teslim ederiz.” ifadelerini kullandı.
– “İnşaat sektörü rahat edecek”
Vatandaşların ihtiyacı olan kadar demiri daha az maliyetle alabilmesini sağladıklarını ifade eden Karaman, sözlerine şöyle devam etti; “İnşaat sektöründe daha iyi hizmet olacak, inşaat sektörü rahat edecek. Dışardan en az 1 tır demir almanız gerekir, oda 26-28 ton gelir. Buna 100 bin lira para gönderip almak var. Ama burada bizim aracılığımızla 10 ton ihtiyacı varsa onu alır işini görür. Sonra 10 ton daha alır. Müteahhit rahatlayacak, bir anda elindeki hazır parayı demire vermeyecek. İhtiyacı olduğu kadar alıp, onun ödemesini verecek. Burada firede olmayacak. Gelecek ihtiyacını firesiz alacak, dışardan gelirken olabilen çalınma, kaybolma durumları olmayacak.”