Ortaca Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Can Varol; “Belediye meclisi toplantılarını halka açık hale getireceğiz, birlikte gelişeceğiz, birlikte büyüyeceğiz”
İlçedeki bir restoranda düzenlediği basın toplantısı ile adaylığını açıklayan Varol, sorunları yerinde ve ehil insanlarla çözecek belediyecilik anlayışıyla göreve talip olduğunu aktardı.
İlçe halkının sosyal hayatını zenginleştirecek yeni yaşam alanları yaratma arzusunda olduklarını belirten Varol, Belediye meclisi toplantılarını halka açık hale getirerek, şeffaf yönetim anlayışını benimseyecekleri vurgusu yaptı.
Ortaca Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Can Varol; “Doğma büyüme Ortacalıyım. Muğla Eğitim Enstitüsü ve 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum. Ayrıca Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme bölümünde de 2 sene okuduktan sonra yarım bıraktım. 1 yıl öğretmenlik yaptım. Yaklaşık 30 yıldan bu yana da ilçemde serbest avukatlık yapmaktayım.” diye konuştu.
Daha önce CHP’de ilçe başkanlığı görevini yürüttüğünü hatırlatan Varol; “Meslek hayatıma paralel olarak aktif siyasete atıldım. Uzun yıllar ilçe başkanlığı yaptım. İlçe başkanlığı yaptığım dönemde küçük ölçekli ilçemizden ön seçimde Dr. Ali Arslan birinci sırada yer aldı. O dönem partimiz baraj altı kaldığı için Milletvekili seçilemedi. Takip eden dönemde partimiz tarafından birinci sıra adayı gösterilerek Milletvekili oldu. İlçe Başkanlığım döneminde birçok olumsuz faktörün bir araya gelmesiyle gösterdiğimiz aday belediye başkanlığı seçimini kazanamadı. Yanlış hatırlamıyorsam 87 oyla seçimi kaybettik. Kaybın sorumluluğunu üzerime aldım ve aktif siyasete son verdim.” şeklinde konuştu.
“Aday adaylığım kaçınılmaz hale geldi”
Bir süreden bu yana aktif siyasete dönme hazırlığı içerisinde olduğunun altını çizen İsmail Can Varol; “İtiraf etmek gerekir ki kısa vadeli hedeflerim arasında belediye başkanlığı hedefi yoktu. Ancak yaşanan gelişmeler karşısında aday adaylığım kaçınılmaz hale geldi. 9 buçuk yıl birlikte çalışmış belediye başkanım ile ilçe başkanım aynı anda niye aday adayı olduklarını halkımıza anlatmalılar. Gelinen noktada çok ciddi bir sıkıntının olduğunu gördüm. Bu sıkıntı giderek büyüyor. Biz bu sıkıntıyı çözeriz. Partililerim ve halkımın bana güvenmesini istiyorum. Zor bir yarışa girdiğimin bilincindeyim. Bir yanda 9 buçuk yıl belediye başkanlığı yapmış bir arkadaşım, diğer yanda da son 13 yıl ilçe başkanlığı yapmış bir diğer arkadaşım ile yarışacağım. Diğer tarafta da köklü bir aile geleneğinden gelen iki arkadaşım da bu yarışın içerisinde.” ifadelerini kullandı.
“Belediye meclisi toplantılarını halka açık hale getireceğiz”
Belediye meclisi toplantılarını halka açık hale getirme amacında olduklarını ifade eden Varol; “Her şeyden önce Ortacalıyım. Yaşadığım kente hizmet etmek istiyorum. Yaşadığım yeri güzelleştirmek istiyorum. Ortaca halkından çok şey aldım, çok şey verdim. Siyasi, kişisel ve mesleki birikimimi bu kez yerel yönetimde görev alarak Ortaca halkı ile paylaşmak istiyorum. Hiçbirimiz anamızdan yerel yönetici olarak doğmadık. Ortak aklımız ve prensiplerimiz bizi başarıya götürecektir. Unutulan bir takım yerel yönetim prensibini ve anlayışını, önce aday adaylık sürecinde, aday olursam adaylık sürecimde, seçilirsem başkanlık dönemimde hep birlikte yeniden hatırlayacağız. Bu prensipleri ben keşfetmedim elbette. Bir kısmı evrensel yerel yönetim anlayışından bir kısmı da ülkemin halkçı, sosyal demokrat yerel yönetim prensiplerinden gelmektedir. Birleştirici, bütünlükçü olacağız. Hiç kimseyi ayrıştırmayacağız, ötekileştirmeyeceğiz, bütün halkı kucaklayacağız. Demokratik bir yönetim sergileyeceğiz. Demokrasiyi bütün yerel yönetim birimlerimize yayacağız. Katılımcı olacağız. Halkın yönetime katılmasını sağlayacağız. Herkesten ve her birimden gelen her türlü öneriye açık olacağız. Titizlikle dinleyip değerlendireceğiz. Bütün sivil toplum örgütleri, üretici ve tüketici birlikleri ile iletişim halinde olacağız. Olanaklarımız ölçüsünde katkı sağlayacağız. Onların katkılarını isteyeceğiz. Birikimi, bilgisi ve enerjisi yerinde Ortaca sevdalısı kadın-erkek genç arkadaşlarımızı yönetime ortak edeceğiz. Şeffaf olacağız. Kendi makam odamız dahil belediyedeki bütün kapıları kaldıracağız. Danışma birimini daha etkin ve güçlü kılacağız. Belediye meclisi toplantılarını halka açık hale getireceğiz. Ayrı bir belediye meclisi toplantı salonu hazırlayacağız. Halk bizzat toplantıya katılarak toplantıyı izleyebilecek. Gerekirse internet üzerinden canlı yayın yapacağız. Halkımızı çalışmalarımızdan sürekli haberdar edeceğiz.” dedi.
“İnsanı ve doğayı temel alacağız”
İlçe halkı için yeni yaşam alanları yaratacak projeler gerçekleştireceklerini anlatan Varol, şunları söyledi; “Doğayı koruyacağız. Gelişip güçlenmesine öncülük edeceğiz. Kirletilmesine ve yok edilmesine izin vermeyeceğiz. halkımız için yeşil alan, park, bahçe, dinleme, yürüme, eğlence, nefes alma alanı yaratacağız. Bunun için mutlaka Dalaman çayı kenarında bir rekreasyon tesisi yapacağız. Bu konudaki araştırma ve proje çalışmamız devam ediyor. Dalaman çayı ıslahı ikinci kısım çalışmalarını takip ediyoruz. Alternatif alan önerilerini de değerlendireceğiz. Merkezi rahatlatacak yeni bir veya birden fazla merkez yaratma çabasında olacağız. Böylece hem trafik rahatlayacak hem de insanımız. Bize ulaşan tiyatro salonu önerilerini ciddiyetle değerlendireceğiz. Yörük ve tahtacı kültürünün yaşamasına yönelik çalışmalara ağırlık vereceğiz. Engelli arkadaşlarımıza yönelik pozitif ayrımcılık yapacağız. Her sorunu yerinden göreceğiz ve izleyeceğiz. Halkın gözümüz, kulağımız olmasını istiyoruz. Halk belediyenin kendisine ait olduğunu bilecek. Birlikte gelişeceğiz, birlikte büyüyeceğiz. Sorunları yerinde ve ehil insanlarla çözeceğiz. Turizmi, turizmcilerle konuşacağız. Bir turizm konseyi kurup birlikte çalışacağız. Tarımı, seracılığı, zeytini, pamuğu, narenciyeyi, narı, tarım birlikleri ve üreticiyle konuşacağız. Mustafa Kemal’in ‘Köylü Milletin Efendisidir’ sözünü unutmayacağız. Bunu bir talimat kabul edeceğiz.”